Manikür yaptırmak, özellikle de bir salonda, bilinen bir çekiciliktir. Şimdi araştırmacılar bir manikür salonunu ziyaret etmenin yeni bir faydasını paylaşıyorlar: “Yüzeysel olarak kendini ifşa etme.”
Eylül ayında Frontiers in Psychology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, tırnak teknisyenleriyle hobiler ve günlük yaşam hakkında sohbet etmek, artan olumlu duygular, rahatlama ve canlanma ile bağlantılıdır.
Özellikle olumsuz kişilik özellikleri ve kişisel mücadeleler hakkında daha derin tartışmalar olumsuz sonuç verdi.
Araştırmanın yazarı, Japonya’daki Saitama Gakuen Üniversitesi’nde doçent olan Atsushi Kawakubo geçen hafta PsyPost’a şöyle konuştu : “Araştırmamız, salonda tırnak bakımıyla birlikte kendini hafifçe açmanın kişinin psikolojik durumuna olumlu bir destek sağlayabileceğini gösteriyor. “
Kawakubo, “Bu uygulama, kişisel bakımın önemini ve kişisel düşünceleri rahat bir ortamda paylaşmanın potansiyel faydalarını vurgulayarak, bireylerin zihinsel sağlıklarını geliştirmeleri için somut bir yol sunuyor” diye ekledi.
Japonya’daki iki üniversiteden araştırmacılar, 20’li yaşların başından 30’lu yaşların sonlarına kadar yaklaşık 500 kadınla çevrimiçi bir anket gerçekleştirdi.
Katılımcılar tırnak bakımı seansı sırasındaki duygu ve tutumlarını “hiç” ile “çok fazla” arasında değişen dört puanlık bir ölçek kullanarak derecelendirdiler.
Ayrıca hobiler, günlük yaşam, zor deneyimler, kişisel engeller ve olumsuz kişilik özellikleri gibi çeşitli konuları manikürcüyle ne kadar tartıştıklarını da paylaştılar. Cevaplar yedi puanlık bir ölçekte puanlandı.
Kawakubo, PsyPost’a şunları söyledi: “Kişisel bakım uygulamalarının kesişimi ve bunların zihinsel sağlık üzerindeki etkileri üzerine artan sayıda araştırma nedeniyle bu konuya ilgi duymaya başladım.”
“Salonda tırnak bakımı kadar basit görünen bir şeyin, kendini ifşa etmeyle birleştiğinde anlamlı bir psikolojik etkiye sahip olabileceği fikri ilgimi çekti. Bu az çalışılmış alanın potansiyelini keşfetmek istedim.
Kawakubo, dar bir örneklem büyüklüğü ve kişisel olarak bildirilen veriler de dahil olmak üzere araştırmanın sınırlılıklarına dikkat çekti ancak bulguların “hızlı tempolu dünyamızda kişisel bakım uygulamalarının önemini vurgulayacağını” umuyor.
Kawakubo, “Bireylerin rahatlamasına, düşünmesine ve kendini açmasına olanak tanıyan faaliyetlere katılmak, iyi bir zihinsel sağlığı korumanın değerli bir bileşeni olabilir” diye açıkladı.